Als huurder van een woning of appartement is het interessant op volgende verzekeringen af te sluiten. 

 • Inboedelverzekering
  Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je geld krijgt van de verzekeraar als je schade hebt aan jouw meubels, toestellen en muren (behang en verf). Die schade kan ontstaan zijn door brand, maar ook door water.
  Bij de meeste verzekeraars ben je met deze verzekering ook verzekerd voor de schade die jouw toestellen veroorzaken bij derden (bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren door jouw kapotte wasmachine).

  Als je dat wil, kan je jouw inboedel ook laten verzekeren tegen diefstal en vandalisme. 
   

 • Familiale verzekering
  Een familiale verzekering betaalt de schade die jij, een gezinslid of jouw huisdier veroorzaakt bij anderen. Die schade kan zowel materieel (bijvoorbeeld aan een auto, een bril…) als lichamelijk (bijvoorbeeld een gebroken been, snijwonde…).
  Zeker als je kinderen hebt, kan een familiale verzekering een goed idee zijn. Een ongelukje is snel gebeurd.
   
 • Rechtsbijstand
  Rechtsbijstand zorgt ervoor dat de verdediging van jouuw belangen wordt gegarandeerd. Stel je lijdt schade, maar de persoon die de schade veroorzaakte, weigert je te betalen. Rechtsbijstand komt dan tussen om dit soort geschillen op te lossen.
   
 • Diefstal en vandalisme
  Als je een vezekering tegen diefstal en vandalisme afsluit, dan krijg je geld van de verzekering als er bijvoorbeeld bij jou werd ingebroken of als iemand jouw inboedel opzettelijk beschadigd heeft.

 

Via Volkshuisvesting kan je bij Ethias aan een goedkoper tarief deze verzekeringen afsluiten. Je kan kiezen uit volgende paketten: 

 • Inboedel + familiale verzekering + rechtsbijstand
 • Inboedel + familiale verzekering + rechtsbijstand + diefstal en vandalisme

Meer informatie vind je op de website van Ethias via deze link: Verzekeringspakketten Ethias